Kid Cudi: En blixtkarriär

Kid Cudi heter egentligen Scott Ramon Seguro Mescudi men är mer känd under sitt artistnamn Kid Cudi. Han är Hip hop sångare och en mycket uppskattad musikproducent.

Det var inte förrän i slutet av sin gymnasietid som Cudi började rappa men när han väl tagit steget bestämde han sig för att satsa allt på musiken. Han flyttade till Brooklyn i New York och jobbade hårt för att producera sin första mixed-tape.

Det var med ”A Kid Name Cudi” (2008) som han sedan slog igenom som artist. Han valde att släppa låtarna för gratis download och hoppades att genom detta kunna få sin musik att sprida sig tillräckligt mycket för att den skulle få genomslagskraft. Musiken fångade snabbt upp intresset hos Kanye West som kontaktade Cudi för ett samarbete på hans kommande skiva. Sedan dess har det gått otroligt fort för Cudi.

Redan året efter lyckades hans singel ”Day´n Nite” komma femma på Bilboard Listan. Låten var med på hans första studioalbum ”Man on The Moon” (2009) som såldes i över 100.000 ex bara första veckan efter att den släpptes. Fram till 2013 hade han sålt 4,6 miljoner digitala singlar och samarbetat med stjärnor som Kanye West, Common och David Guetta.

Tuffa omständigheter

Kid Cudi gjorde en blixtkarriär inom rapmusiken och lyckades med det som många andra bara drömmer om. Däremot är det färre som avundsjuka på hans privatliv. Hans dotter föddes 2010 och redan två år senare var han i en vårdnadstvist med mamman.  Mamman hävdade att Cudi var en frånvarande pappa med både drog- och alkoholproblem medan Cudi lyfte fram allt han gjort för att försöka hjälpa till med både tid och pengar. Tvisten löstes med en hemlig uppgörelse och det enda som är offentligt är att han nu har ett hus i Chicago för att på så vis kunna vara nära sin dotter.

Att Cudi hade problem med både alkohol och narkotika bevisades bland annat eftersom polisen arresterade honom för droginnehav år 2010.