Malin Åkerman – En naken, sexig, dyslektisk buddist

Skådespelerskan Malin Åkerman är född i Sverige men flyttade som barn över till Kanada och har därför större delen av sin uppväxt där. Av den anledningen har hon starka känslor för bägge länderna. I en intervju har hon berättat att hon känner sig väldigt svensk när hon är i Canada samtidigt som hon känner sig väldigt canadensiska när hon kommer hem till Sverige.

Sexappeal i fokus

Malin Åkerman har ofta förekommit i nakenscener i filmer vilket hon inte känner sig obekväm att göra så länge som hon anser att scenen har en relevans till filmen. Orsaken till detta säger hon själv är hennes uppväxt i Sverige där det är vanligt att som barn springa naken utomhus. Samtidigt är det extremt få kvinnor som har underkläderna på när de har sex med sin man – så varför skulle hon ha det på film, resonerar hon.

Hennes vilja att visa sig naken kan även påverkat hennes placeringar på listan över ”mest eftertraktade kvinnor” år 2008. Den stora websidan  Ask´s Men placerade då henne på nr 60 av 99.  Året efter rankade en annan sida henne som nummer fyra.

Men att vara snygg är inte bara positivt menar Åkerman. På grund av sitt utseende har hon blivit erbjuden många roller där endast hennes utseende har stått i fokus. Det är roller som hon helst inte tar eftersom hon hellre söker sig mot intressanta och givande rollkaraktärer.

Tatuerad och dyslektiker

De två tatueringarna som hon har syftar på två saker som är viktiga i hennes liv. Lotusblomman som sitter på ryggen kommer från buddismen vilket är den religion som hon vuxit upp med inom familjen. Den andra tatueringen är ett Z vilket står för Roberto Zincone dvs den man som hon är gift med sedan 2007. Tillsammans har de Sebastian Zincone som föddes 2013.

Malin Åkerman är dyslektiker vilket har gjort att hon fått kämpa utöver det vanliga för att lära sig alla repliker och när hon ska läsa in manus. Det har även resulterat i att hon gärna improviserar sina repliker i de scener där det är möjligt.