Vem är Alexander Gustafsson?

Alexander Lars-Åke Gustafsson föddes den 15 januari år 1987 i Arboga, Sverige. Han är 1,96cm lång och 93kg tung. Han är idag en mycket känd MMA-utövare och är rankad som trea i världen i hans viktklass: lätt-tungviktare. Vägen till kändisskapet och kärleken för MMA (Mixed Martial Arts) har inte alltid varit en självklarhet, och det vart just upptäckten av sporten som fick honom på rätta vägar.

Gustafsson började med boxning när han var ungefär 10 år och med MMA när han var 19 år. I en intervju berättade Gustafsson att han flera gånger under sin ungdom hamnade i många konflikter och bråk. Han vart dömd för misshandel fem gånger på grund av detta. Han sa också att upptäckte av MMA räddade hans liv. Det finns inga tecken på våldsbrott eller liknande sedan året han började med sporten.

År 2007 hade Gustafsson sin första MMA-match och endast två år senare gjorde han sin debut i UFC, vilket är det största organisationen inom sporten. Sedan sin debut har han vunnit 16 matcher, 10 av dem med KO, och förlorat tre.

Matchen mellan Mauler och Anthony Johnson i Januari år 2015 är den mest omtalade matchen i hans karriär. Om han skulle vunnit den matchen skulle han få chansen att köra en match mot den som är rankad etta i samma viktklass. Matchen kördes i Sverige i en nästan fullsatt arena. Gustafsson förlorade efter 2 minuter och 15 sekunder efter ett antal slag mot huvudet. Gustafsson sa senare i en intervju att han var nära på att lägga handskarna på hyllan och satsa på en annan karriär.

Gustafssons nästa match är mot Glover Teixeira den 20 juni i Berlin. Teixeira är för närvarande rankad sjua i viktklassen lätt-tungvikt. Om inte Gustafsson vinner denna match är det nästan omöjligt för honom att närma sig målet om att bli etta i sin viktklass.

Läs mer om aktuellt inom mma på http://brawler.se/